Onderhoudstips

Met goed en regelmatig onderhoud van je vloer voorkom je slijtage en geniet je langer van een mooie vloer. Maar hoe werkt dat nou? Wij geven u graag een optimaal advies.

5 tips om je vloer mooi te houden

  • Vermijd zand inloop, gebruik een goede deurmat of droogloopmat
  • Stofzuig regelmatig met een zachte vloerborstel
  • Breng viltdoppen aan onder meubels
  • Gebruik altijd een geschikte vloerreiniger afgestemd op het juiste type vloer
  • Gebruik nooit teveel water

Hoewel het onderhoud van een PVC of vinyl vloer vrij eenvoudig is is het belangrijk dat je wel het juiste reinigingsmiddel gebruikt. Gebruik op PVC of vinyl nooit polish, was of zeep, dit laat een vettige laag achter waardoor het juist meer vuil aanneemt en strepen achterlaat.

Let op! Een verlijmde PVC of vinyl vloer mag pas na 48 uur met een PVC cleaner gereinigd worden. In de tussentijd mag het wel met lauw water en niet te nat gedweild worden.

Laminaat

Gebruik op laminaat nooit lak, was of poetsmiddel om te reinigen. Sommige van deze middeltjes doen meer kwaad dan goed. Gebruikt altijd een geschikte laminaat reiniger.

Tapijt

Heb je geknoeid op je tapijt, probeer een vlek nooit weg te wrijven. Giet wat lauw-warm water op de vlek en dep het voorzichtig met een doek. Gebruik een speciale tapijt reinigende mousse of shampoo. Lees wel altijd goed de instructies die op het reinigingsmiddel omschreven staan.