Tapijt vloer

Bent u op zoek naar een vloerbedekking die comfortabel en warm aanvoelt? Kies dan voor een tapijt vloer. Tapijt vloeren hebben een unieke eigen uitstraling en zijn in vele designs, texturen en kleuren verkrijgbaar. Tapijt kan in combinatie met vloerverwarming gebruikt worden. Let bij de aanschaf op het speciale vloerverwarming tekentje.

Een tapijt vloer is verkrijgbaar in verschillende diktes. Je hebt laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt. Vanaf 20 mm wordt tapijt als dik beschouwd. En hoe dikker het tapijt, hoe meer geluidsisolatie het geeft. Comfort wordt vaak in poolgewicht uitgedrukt, hoe hoger het poolgewicht, hoe luxer en comfortabeler het tapijt is. Een tapijt vloer wordt direct op een cementvloer, speciale ondervloer of ondertapijt gelijmd. In kleinere ruimtes kan het gelegd worden door de randen met dubbelzijdig klevend tapijttape vast te plakken.

Waar is tapijt van gemaakt?
Tapijt bestaat uit een onderlaag van jute of kunsstof, ook wel drager genoemd. De bovenkant bestaat uit polen, losse draadeinden of lussen van wol, kunstgaren, katoen of sisal. En wordt vaak gesproken van kamerbreed tapijt, van muur tot muur, dan is de breedte van een rol tapijt 4 meter breed. Je rekent dan per strekkende meter uit hoeveel je nodig hebt.

Wilt u meer weten over ons aanbod tapijt vloeren en tapijt legservice, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen gratis bij u inmeten.

Voordelen Tapijt

Zacht en warm
Akoestische demping
Geen contactgeluiden
Slijtvast en stroef
Bespaart op energiekosten
Ideaal voor op de trap

Nadelen Tapijt

Vlek gevoelig
Niet allergie-vriendelijk
Niet geschikt voor bij een open haard
Niet geschikt voor natte ruimtes