Laminaat vloer

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een laminaat vloer. Laminaat vloeren hebben een unieke eigen uitstraling en zijn niet meer van echt hout te onderscheiden. Het is dan ook niet vreemd dan een laminaat vloer al vele jaren enorm populair is.

Een laminaat vloer is voordeliger qua aanschaf ten op zichten van PVC en is verkrijgbaar in allerlei designs, kleuren en maten. Laminaat kan vrijwel over elke vloer heen gelegd worden, mits de juiste ondervloer word gebruikt. Met de juiste ondervloer kom je ook aan de wettelijke geluidsnorm van 10DB. De kwaliteit van een laminaat vloer zie je terug in de dikte van de strook. Vanaf 7 mm dikte spreekt men van goede kwaliteit.

Waar zijn laminaat-vloeren van gemaakt?
Een strook laminaat bestaat meestal uit vier lagen; namelijk de tegenlaag, de HDF kernplaat, decorlaag (look) en de transparante slijt bestendige toplaag. De tegenlaag zorgt er voor dat de strook niet zal kromtrekken en dat deze perfect evenwichtig is. De vocht bestendige HDF kernplaat vormt de basis van de strook. De decorlaag is meestal voorzien van een hi-res afbeelding van echt hout of tegels en is afgewerkt met melaminehars. De transparante en slijtvaste toplaag beschermd tegen vlekken, krassen en huishoudelijke chemische middelen. De nieuw generatie laminaatvloeren zijn meestal ook geschikt voor vloerverwarming.

De kwaliteit van de laminaatvloer wordt aangeduid met een getal tussen de 21 en 34. Het eerste cijfer staat voor het gebruiksdoel (2 = huishoudelijk, 3 = commercieel, zoals horeca of kantoorgebouw). Het tweede cijfer geeft aan hoe intensief de laminaatvloer gebruikt kan worden (1 = licht, 2 = normaal, 3 = intensief, 4 = zeer intensief).

Een laminaat vloer wordt net als bij PVC geleverd in stroken en wordt gelegd op een ïsolerende folie. Voor het beste resultaat is het hierbij belangrijk om eerst de onderlaag goed te egaliseren. Als je ondervloer bestaat uit hout dan moet er gebruik gemaakt worden van een samengeperste houtvezel ondervloer. Deze egaliseert kleine en puntvormige oneffenheden tot maximaal 4mm.

Let bij het kiezen van een ondervloer altijd op vier belangrijke punten: vochtdichtheid, egaliserend vermogen, warmte-isolatie en de mate van geluidsdemping.

Wilt u meer weten over ons aanbod laminaat vloeren en laminaat legservice, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen gratis bij u inmeten.

Voordelen
Laminaat vloer

Onderhoudsvriendelijk
Gunstige prijs- kwaliteitverhouding
Lange levensduur (20 tot 25 jaar)
Kleurvast en vocht bestendig
Minimale werking
Kras- en vlekbestendig
Hygiënisch en allergie-vriendelijk

Nadelen
Laminaat vloer

Meer kans op geluidshinder
Harder en voelt minder warm aan
Beschadigingen zijn lastig te herstellen
Kans op deukjes als je iets laat vallen