PVC vloer

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een PVC vloer. PVC vloeren hebben een unieke eigen uitstraling en zijn niet meer van echt hout of steen te onderscheiden, het is dan ook niet vreemd dat een PVC vloer op dit moment enorm populair is.

Een PVC vloer is uitermate geschikt voor gebruik met vloerverwarming en heeft een geweldige akoestische demping. PVC is vochtbestendig en dus ook geschikt voor gebruik in natte ruimtes. PVC is verkrijgbaar in houtlook, betonlook, visgraatmotief en in meerdere kleuren en afmetingen.

Waar zijn pvc-vloeren van gemaakt?
Een strook PVC bestaat meestal uit drie lagen; namelijk de rug (backing), de bedrukte filmlaag (look) en de toplaag. De backing zorgt voor een optimale stabiliteit en bestaat uit meestal uit zuiver PVC. De middelste laag zorgt voor de uitstraling van de vloer en deze wordt door de transparante toplaag en matte PU laag beschermd.

Een PVC vloer wordt net als bij laminaat geleverd in stroken en wordt gelijmd op een geïsoleerde ondervloer. Voor het beste resultaat is het hierbij belangrijk om eerst de onderlaag goed te egaliseren. Als je ondervloer bestaat uit hout dan moet er gebruik gemaakt worden van een Floorfixx ondervloer. Een Floorfixx ondervloer voldoet aan de geluidsnorm van 10Db.

Een alternatief voor een gelijmde PVC vloer is een PVC vloer met kliksysteem. De stroken kunnen dan net als laminaat eenvoudig aan elkaar geklikt worden.

Wilt u meer weten over ons aanbod PVC vloeren en legservice, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen gratis bij u inmeten.

Voordelen
PVC vloer

Onderhoudsvriendelijk
Lange levensduur (20 tot 30 jaar)
Voelt warm aan
Akoestische demping
Duurzaam en milieuvriendelijk
Brandvertragend
Hygiënisch en allergie-vriendelijk

Nadelen
PVC vloer

Iets duurder qua aanschaf t.o.v. laminaat
Kan niet goed tegen rubber
Gevoelig voor overmatig licht